Przynęty na pstrąga

Dragon sprzęt wędkarski

Dragon sprzęt wędkarski

Witamy na forum wędkarskim FORS, Gość
Login: Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Kącik Małego Kucharza

Kącik Małego Kucharza 2018/11/18 21:49 #181053

  • salmon1977
  • salmon1977 Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • avid :)
  • Posty: 2446
  • Podziękowań: 1449
Kapary lubię także sprawdzę i je :)
Glavlax z lewej podsuszany,zrobił się fajna polędwica trociowa z prawej pójdzie w do marynaty według przepisu Mariusza-Marek tylko dodałem do tego sos sojowy.Gitara.
Pozatym wędzarka muuusssi być :cheer:
20181118_213758.jpg
BAŁTek :)
Morskie Trocie --> www.facebook.com/groups/175452759609159/
Ostatnio zmieniany: 2018/11/18 21:50 przez salmon1977.
Za tę wiadomość podziękował(a): STREMER, Igoras, Mariusz-Marek, Harry

Kącik Małego Kucharza 2018/11/18 22:29 #181056

  • Harry
  • Harry Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 219
  • Podziękowań: 526
Ale mi Panowie narobiliście smaka tymi zdjęciami, chyba w przyszłym sezonie odwieszę C&R na kołek ;) :laugh:

Kącik Małego Kucharza 2018/11/19 08:53 #181062

  • lorenc
  • lorenc Avatar
  • Offline
  • Zablokowany
  • Posty: 616
  • Podziękowań: 375
Harry napisał:
Ale mi Panowie narobiliście smaka tymi zdjęciami, chyba w przyszłym sezonie odwieszę C&R na kołek ;) :laugh:
Nacje ,gdzie ryby sa podstawą w menu zywieniowym ,zyja dlugo i zdrowo.
Ale jedzą ryby nie hodowlane jak panga czy losos norweski,ktore po ciemku swiecą.
Świeza, dzika ryba łososiowata przyrzadzaca na surowo jest po prostu znakomita pod każdym względem.
Wędkarstwo jest świadomym zadawaniem cierpienia dla własnej przyjemności.
Nie jestem zakłamanym Hipokrytą,dlatego nie uznaję "złów i wypuść"
Za tę wiadomość podziękował(a): salmon1977, Harry

Kącik Małego Kucharza 2018/11/19 09:52 #181063

  • Igoras
  • Igoras Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • homo sapiens ichtiofagus rex
  • Posty: 294
  • Podziękowań: 187
Zgadza się, do tego naprawdę trudno ją zepsuć, chyba, że po chamsku usmażyć. Nawet cienki surowy plasterek posolony i skropiony cytryną na grzance będzie dobry. Czasem jak wracam z ryb a nie chce mi się robić nic co zajmuje więcej czasu to polecam skrajnie prosty sposób i bardzo smaczny. Cienko kroję rybę w plasterki i układam w naczyniu, zalewam dobrym sosem sojowym i pruszę suszonym koperiem. Czekam z 10-15 min aż trochę "przejdzie". To na chrupiącą grzaneczkę z masełkiem czosnkowym i kieliszek zmożonej, wiadomo czego
Zawsze znajdzie się ktoś kto lepiej wie co jest dobre a co złe.
Za tę wiadomość podziękował(a): grilse, salmon1977, Harry

Kącik Małego Kucharza 2018/11/19 11:42 #181070

  • lorenc
  • lorenc Avatar
  • Offline
  • Zablokowany
  • Posty: 616
  • Podziękowań: 375
Znam wędkarzy ,ktorzy długo nie czekaja ze zlowionym pstragiem czy lipieniem i jeszcze nad woda palaszuja ryby jedynie posypujac je sola lub pieprzem i z odrobiną cytryny..
Wędkarstwo jest świadomym zadawaniem cierpienia dla własnej przyjemności.
Nie jestem zakłamanym Hipokrytą,dlatego nie uznaję "złów i wypuść"

Kącik Małego Kucharza 2018/11/19 12:48 #181073

  • hi tower
  • hi tower Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • gdzie mucha nie może tam robak pomoże ;)
  • Posty: 2470
  • Podziękowań: 1014
pietruch napisał:
(...)
Choć przyznam, że pewnego lata trafiłem do knajpy na Bornholmie, gdzie hołdowali zasadzie szwedzkiego stołu. 15-16 rodzajów przyrządzenia śledzi naprawdę robi wrażenie, jeżeli chodzi o kreatywność :-).


(...)

Słynna knajpa w Gudhjem. Mógłbym stamtąd nie wychodzić... :blush:
Instagram & YouTube: @hitowerfishing


NADMORSKI CELEBRYTA ;)
C.R.E.T.

Kącik Małego Kucharza 2018/11/19 19:37 #181075

  • thornghost
  • thornghost Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 664
  • Podziękowań: 285
Igoras napisał:
Zgadza się, do tego naprawdę trudno ją zepsuć, chyba, że po chamsku usmażyć. Nawet cienki surowy plasterek posolony i skropiony cytryną na grzance będzie dobry. Czasem jak wracam z ryb a nie chce mi się robić nic co zajmuje więcej czasu to polecam skrajnie prosty sposób i bardzo smaczny. Cienko kroję rybę w plasterki i układam w naczyniu, zalewam dobrym sosem sojowym i pruszę suszonym koperiem. Czekam z 10-15 min aż trochę "przejdzie". To na chrupiącą grzaneczkę z masełkiem czosnkowym i kieliszek zmożonej, wiadomo czego

dobrze schłodzonej substancji:)))

Kącik Małego Kucharza 2018/11/19 21:42 #181081

  • Tarkowski
  • Tarkowski Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • Posty: 96
  • Podziękowań: 56
Zgadzam się. W formie carpaccio - czyli świeża surowa ryba w cienkich plastrach. Jadłem, choć nie w Polsce, tuńczyka, dorsza, miecznika i jeszcze jedną, której nazwy nie pamiętam. Bez żadnych marynat tylko cytryna, sól, oliwa i kilka kropel octu balsamicznego. Plus pieczywo i... C2H5OH. :)
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Ediit, Tarkowski
Time to create page: 0.150 seconds