Przynęty na pstrąga

Dragon sprzęt wędkarski

Dragon sprzęt wędkarski

Witamy na forum wędkarskim FORS, Gość
Login: Hasło: Zapamiętaj mnie

TEMAT: Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/25 23:34 #127078

  • maciasd
  • maciasd Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • to fish or not to fish... what a stooopid question
  • Posty: 1273
  • Podziękowań: 1144
Albo moj ekran jest goooopi albo wy skrobiecie z łusek łososia ?????
Serio ????

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 08:59 #127084

  • Kacper
  • Kacper Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 467
  • Podziękowań: 114
maciasd napisał:
Albo moj ekran jest goooopi albo wy skrobiecie z łusek łososia ?????
Serio ????
Co kraj to obyczaj :S

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 16:05 #127099

  • pablo
  • pablo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 81
  • Podziękowań: 9
Nie bardzo rozumie,ze niby z łuskami smaczniejszy?

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 17:11 #127101

  • prezes
  • prezes Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1248
  • Podziękowań: 243
Też nie załapałem.
Ten łosoś był przeznaczony do smażenia i jakoś nie widzę możliwości wrzucania na patelnie takich kawałów mięsa z łuskami , ten łosoś to była ryba ważąca około 10 kg. Smażąc nawet duże pstrągi ,czy mniejsze łososie można ten zabieg pominąć. Łuska tych ryb ładnie się wytapia.
prezes

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 17:36 #127102

  • maciasd
  • maciasd Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • to fish or not to fish... what a stooopid question
  • Posty: 1273
  • Podziękowań: 1144
Nie chodzi o madrzenie sie tylko o tradycje .
Moi skandynawscy znajomi mowia , ze tradycyjnie nie skrobie sie łosia . :))
Dlatego sie zdziwiłem :))

Racja :
Co kraj to obyczaj
M

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 18:44 #127104

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
Z łuskami smaczniejszy...
za grube dzwona,nie łatwiejszy filet?!
z głębokiego oleju słonecznikowego!!,
tylko dobrze rozgrzane!!!
bo jak naciągnie oleju to spartolone;
A i tak najlepszy na parze z twardym masłem-znowu szybkowar!!!ew w zupie(tylko cebula i 1 pomidor,ew kalafior).
Ale co ja tam wiem,ryby jem tylko poczęstowany przez 'Kajaka'. :lol:
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 19:50 #127115

  • prezes
  • prezes Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1248
  • Podziękowań: 243
Nie obrażając nikogo nie jestem Skandynawem . Oni nie jedzą ogórków kiszonych i flaków ale nie mam im tego za złe . A tak poważnie . Kilka tygodni na północy Szwecji na łowiskach lipieni , pstrągów i łososi to faktycznie czas sporej konsumpcji ryb. Nie łowimy w morzu , mieszkamy pod namiotami więc nie mamy ze sobą zamrażarek , nie bierzemy ryb na zapas.
Gotujemy zupę,smażymy , wędzimy , robimy sushi,marynujemy w soli z koperkiem,cukrem i pieprzem......uuuuuuu, a takie pieczone na ruszcie....
prezes

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 20:05 #127116

  • maciasd
  • maciasd Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • to fish or not to fish... what a stooopid question
  • Posty: 1273
  • Podziękowań: 1144
Tadziu.... Oddychaj

Chciałeś rozumiem napisać : nie obrażając sie na nikogo
Pozdr

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 20:10 #127117

  • dabo
  • dabo Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • wąskie pętle lecą dalej...
  • Posty: 1468
  • Podziękowań: 281
.
Sztuką jest trwanie w harmonii i zdrowiu.
Ostatnio zmieniany: 2014/03/26 20:21 przez dabo. Powód: skucha

Wspólne wyjazdy w świat - zaproszenia, propozycje, porady 2014/03/26 20:14 #127119

  • prezes
  • prezes Avatar
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1248
  • Podziękowań: 243
Luzik , bałem się o Szwedów!!!!!!!
Moderatorzy: Tarkowski
Time to create page: 0.100 seconds